Airconditioning

}
Gratis stockfoto met ac, airconditioning, anoniem
Airconditioning is een vorm van moderne technologie die warmte gebruikt om warmte te onttrekken aan gekoelde lucht. Airconditioning kan deel uitmaken van een geïntegreerd systeem van warmte-uitwisseling, of kan een accessoire zijn van een conventioneel koelsysteem in huis. Airconditioning kan de temperatuur in een kamer verhogen, of de temperatuur buiten verlagen. Airconditioning maakt gebruik van ventilatoren om lucht in de kamer te blazen. Deze ventilatoren bestaan meestal uit niet-condenserende motoren. Deze motoren kunnen warme lucht de kamer in blazen, waardoor deze opwarmt. Wanneer de temperatuur stijgt, zet deze ook uit waardoor de lucht verder uitzet. Deze cyclus wordt in de loop van de tijd herhaald. De belangrijkste invloed op het energieverbruik is de hoeveelheid warmte die door de apparaten wordt gegenereerd.
De moderne technologie heeft enorme vooruitgang geboekt op het gebied van airconditioning. Zij heeft ook bijgedragen tot een veel efficiënter gebruik van energie dan in het verleden, en dit begint wereldwijd te worden erkend. Airconditioning is tegenwoordig een belangrijk energie-instrument en fabrikanten proberen voortdurend het energiegebruik te verbeteren.
Umers kunnen ook helpen de efficiëntie te verhogen en het energieverbruik in hun huis te verminderen door een paar dingen te doen. originelen, “uitzetten”, “loskoppelen” van voedingen, de koelkast en andere toestellen, en de TV zijn voorbeelden van typische elektriciteitsverbruikers. Het probleem met airconditioners is dat ze meestal inefficiënt en lawaaierig zijn en een grote hoeveelheid warmte produceren. Deze is efficiënt, stil en vrijwel geruisloos. Een ander voorbeeld is de douche. Vaak maakt een bubbelbad deel uit van de woninguitrusting en als dat niet het geval is, wordt een koudwaterbron (puntbron) voorzien.
Als het gaat om specifieke apparaten, zoals de stofzuiger, flosser, zaklantaarn, airconditioner, warmtelamp en koelkast, zal de hoeveelheid stroom die wordt gebruikt en geproduceerd de elektriciteitsrekening aanzienlijk doen stijgen. In de meeste gevallen is de toename van het stroomverbruik recht evenredig met de hoeveelheid opgewekte warmte. Daarom is het vaak efficiënter om een UPS (Uninterruptible Power Supply) met hoge capaciteit te gebruiken om uw apparatuur tegen stroomschommelingen te beschermen, dan om te proberen de levensduur van bijvoorbeeld een flatscreen TV individueel te verlengen. De kosten van een UPS zijn recht evenredig met de belastingscellen. De UPS’en zijn verkrijgbaar met geleidelijk toenemende belastingscellen, maar een toename van de belastingscellen staat niet altijd gelijk met een hogere efficiëntie of lagere elektriciteitsrekeningen. Het is het beste om het vervangen of toevoegen van extra APPs in fasen te installeren, afhankelijk van de efficiëntiebonussen of het aantal afgelegde kilometers.
Veel klanten vinden dat digitale apparaten of apparaten met Energy Star-classificatie veel efficiënter zijn dan gewone apparaten. De efficiëntie is recht evenredig met het afgegeven vermogen van de apparaten. Bijvoorbeeld, als een APP van 100 watt per vierkante voet een efficiëntie van 89% heeft, betekent dit dat de airconditioning 990 watt moet draaien om de aanbevolen temperatuur te bereiken. Als de APP een energie-efficiëntie heeft van 500%, dan is de hoeveelheid elektriciteit die daarmee wordt bespaard nog steeds 1000 watt.
Veel consumenten hebben geweldige energiebesparende schermen in hun muren geïnstalleerd, en hebben genoten van de verlichting die dat opleverde. U kunt ook lichtgevende diodes (LED’s) installeren in standaard off-white verlichtingsarmaturen voor muren, en deze LED-lampen worden ook in andere stopcontacten aangebracht. LED-lampen produceren de helft van de lichtopbrengst van gloeilampen (die veel ouder zijn), maar ze zijn minder duur, lichter en gemakkelijker te installeren.