Hoe word je een moeder?

}

Als 'Brugs' langskomt verwacht niemand dit. Als het kind tot de middenstand wordt gerekend, is een van de eerste dingen die gewoonlijk worden gevraagd: "Van welke sport houdt een jongen/jongen". Later, op weg naar de kleuterschool, vraagt een klein kind 'Wat zou jij doen als je de leider van de klas was'.

Na indringend doorvragen vindt Brugs zijn andere belangstelling en dan gaat het product van Brugs belangstelling voorbij. Een kleine jongen zal op natuurlijke wijze zijn eigenheid uiten en zijn mening tonen. Hetzelfde kind met zijn onderwerpen en speciale interesses wordt volwassen. De tienerjongen voelt zich nooit teleurgesteld, want er wordt niet van hem verwacht dat hij alles is. Wij verwachten dat anderen ons tevreden stellen.

De adolescentie is een populaire periode in iemands leven. Alle dingen die je in je kindertijd hebt gekend en gedaan, blijf je in je puberteit volgen. Alle dingen die je in die periode hebt gekend, blijf je doen in je volwassenheid. De adolescentie is, net als de middelbare leeftijd, een fase in het leven waarin mensen heel snel groeien. We vergelijken vaak baby's die in verschillende leeftijden leven. Veel mensen geloven dat de hoeveelheid groei tijdens de vroege adolescentie de reden is waarom de menselijke soort moet vechten om de teen te winnen, in plaats van te vechten voor vrede en kwaliteit van leven. Op dezelfde manier zijn je tienerpersoonlijkheid en je verplichtingen misschien niet zo lang klaar als in je kindertijd.

Als je in je tienerjaren moeder wordt, koester je de eigenheid van de jongen of het meisje. Je waardeert het engagement van een kind in het leven. Je verlangt naar de individuele doelen en plannen die een kind zal maken. Naar de hogeschool of universiteit gaan geldt voor alle mensen, maar meer voor hen die vertrouwen hebben in hun toekomst. Zulke mensen hebben de wil om verder te gaan in het leven, ze zijn enthousiast over de toekomst. Daarom is het belangrijk om naar een goede universiteit te gaan. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u veel alternatieven voor uw kind hebt, zodat u steeds met één been op de grond staat en andere mensen gerust kunt stellen over uw kind.

Vertrouw op je kind. Zij maken deel uit van de stamboom. Ja, volg de regels die ze van jou hebben geërfd, maar je zult ook van hen leren. Leer onvoorwaardelijk van uw kinderen te houden. Dit is moeilijk als je nooit onvoorwaardelijke liefde en acceptatie aan jezelf hebt gegeven. Wanneer je gelijkheid vindt tussen je kind en jou, is dat fysieke en emotionele vrede voor jou.

Kan je kind een niveau en positie bereiken waar jij je tegen hem moet verzetten? Als u bijvoorbeeld naar een professionele school bent geweest en uw kind doet het goed buiten de klas, worstelt u er dan tegen door het werk van uw kind/atleet niet te accepteren? Bent u bereid om als volwassenen aan elkaar te werken? Kunt u conflicten eerder bespreken en oplossen? Kunt u zelfs erkennen dat er problemen kunnen zijn? Dit zijn vragen die ouders zichzelf kunnen stellen.

Als je maar één kind hebt, stel ik voor dat je met je kind praat voordat je een beslissing neemt om te ontslaan. Geef positieve antwoorden waarvan u denkt dat u ze voor uw kind kunt bereiken.