Wat is Dry needling en is het goed voor je lichaam?

}
Dry needling Rotterdam

De term dry needling verwijst naar het proces van het uitoefenen van een energetische kracht op de gerichte spieren zonder ze aan te tikken of te kneuzen. Dit vereist een nauwkeurige coördinatie van beweging en timing over een zeer korte periode. Wanneer je druk uitoefent, worden de tegenovergestelde spieren tot hun maximum potentieel gebracht, wat een korte maar intense sensatie veroorzaakt. U weet of u genoeg druk hebt uitgeoefend wanneer de spieren samengedrukt aanvoelen en het gevoel weg is.

Wanneer komt dry needling van pas?

Dry needling in Rotterdam wordt gebruikt om spierspasmen en andere ontstekingen te stoppen of te verminderen. Aandoeningen zoals cerebrale parese, reumatoïde artritis en ruggenmergletsels worden momenteel gebruikt. Hydrotherapie en manuele therapieën worden gelijktijdig gebruikt. Stress wordt ook verlicht door energetische manipulaties, soms van een zachte aard, om u te helpen ontspannen. Bij sommige dry needling-situaties wordt druk uitgeoefend op een gewricht dat gezwollen en ontstoken is. In dit geval kan een choreograaf of trainer helpen bij het bewegen van het aangetaste gewricht.

Naast de behandeling en verzorging van gewrichten, verbetert dry needling ook de bloedsomloop en reumatoïde artritis, lymfoedeem en ruggenmergletsels. Langdurig zitten zorgt ervoor dat we minder efficiënt worden en daardoor onnodig energie verbruiken. Hoewel een deel hiervan te wijten kan zijn aan het feit dat we zitten in wat een lichaamshouding wordt genoemd. Er wordt verondersteld dat de bekkenstrategie onnodige druk uitoefent op de onderste ledematen en zenuwen. Op zijn beurt zorgt het ervoor dat het lichaam vet afzet in die gebieden. De longen en de buikholten vullen zich met vet, waardoor het moeilijk wordt gemakkelijk adem te halen. Dit resulteert in een verstopping van de sinussen. Wanneer de druk te groot wordt, krijgen we last van verstopte sinussen, die op hun beurt leiden tot verstopte longen. Als dit doorgaat, worden we minder productief en efficiënt op het werk. Geschat wordt dat 90% van de vermoeidheid het gevolg is van dry needling.

Problemen met persoonlijkheden is dry needling te oplossing

Onze persoonlijkheid verandert als we moe zijn. We worden plotseling chagrijnig, depressief en minder motiverend. Andere veranderingen die plaatsvinden zijn dat we kritischer worden over onze gezondheid en op zoek gaan naar de fontein van het leven. Als we daarnaar op zoek gaan, merken we dat er een soort self-fulfilling prophecy optreedt. Omdat we ons ellendiger gaan voelen, geloven we dat we minder zijn dan voorheen. Door onze pijnen te negeren, stellen we ons naïef voor dat het niet nodig is om ons om onze kwalen te bekommeren. Om ons minder aan te trekken van wat ons lichaam ons vertelt.

Een van de grootste geneugten van het verslaan van ziekte is het herstel. Velen van ons kennen de uitdrukking “no gain trip”, wanneer wij, na met een sympathieke vriend te hebben onderhandeld over het ondernemen van een kuur, er nooit in slagen hem ervan te overtuigen dat het voordelig is. Dit is een oude wijvenpraat die hij ons volgens mij allemaal vertelt.