Wat te doen als u op zoek bent naar thuiszorg?

}

We zijn ons er terdege van bewust dat wanneer we met de meeste mensen praten wanneer ze op zoek zijn naar thuiszorg, het een beetje normaal wordt beschreven: mijn ouders zorgen thuis voor mij terwijl mijn vader voor het huis kan zorgen. Dat is veel logischer, vind je niet?

Denk aan dit scenario waarin een 40-jarige in goede gezondheid plotseling van dag tot dag of week tot week instructies krijgt om voor een boerderij van 100 hectare te zorgen. (Mijn moeder vond deze boerderij leuk, en mijn vader vond het ook erg leuk) mijn moeder, die geen expert is in landbouw, heeft haast en vindt de coaching van de coach slecht. Meestal geeft dit haar om te beginnen nog geen 2 uur per week. Soms is het maar een uur of twee rijden. Als ze een medische aandoening heeft waardoor ze langer dan 2 uur niet op een boerderij kan zijn, heeft ze misschien 2 uur coaching nodig, enzovoort. Ze is geen expert in deze situatie. Dus wat doe je? Je moet met iemand praten die dat wel is.

Voor veel ouders is dit een serieus probleem. Ik ken verschillende families waar de vader van een zoon de afgelopen 40 jaar skikampioen is geweest, hij zijn vrouw niet heeft geholpen met haar normale taken, en ook hij is er als ze met hem wil praten en dichtbij moet zijn naar hem. Hij moet een antwoord vinden, vooral te midden van alles wat hij al 20 jaar doet. Het lijkt een ondoorgrondelijke situatie. Dus vindt haar man een dokter of een filosoof die haar zal helpen om die verantwoordelijkheid geleidelijk en mogelijk op den duur over te nemen. Degenen onder jullie die een soortgelijke situatie hebben meegemaakt of willen, kunnen manieren of tactieken vinden om dit te doen. Dus, hier is wat ik aanbeveel.

o Vraag hulp aan iemand die u individuele hulp kan geven.

o Zet de noodzaak opzij om te doen wat mijn vader doet, zodat je met iemand kunt praten die je kan begeleiden.

o Vraag hulp aan iemand die onafhankelijk is en niet gebonden is aan uw behoeften.

o Spreek een tijd af om alles te bespreken wat u graag wilt weten: wie moet wat voor soort bedrijf runnen, uw situatie, locatie, enzovoort.

o Breng structuur in uw gesprek aan.

o Gun jezelf een pauze zodat je je niet eenzaam voelt.

o Probeer zoveel mogelijk tijd te vinden voor juridische en financiële zaken.

Dit is niet vanzelfsprekend. Dit zijn dingen die belangrijk zijn voor uw toekomst, en u bent niet de enige. Ik kan je wat dingen geven om over na te denken en misschien naar te handelen voordat je de sprong maakt als familielid:

o Mijn grootste uitdaging is het vinden, kennen en volgen van een directe actieplanner.

o Het laatste wat ik wil is in deze situatie blijven. Ik ben niet een erg georganiseerd persoon, dus als ik hoor dat ik mijn tijd niet kan beheren of doen wat ik wil doen in mijn leven terwijl ik dit doe, voel ik me behoorlijk slecht.

o Ik ben betrokken geweest bij het trainen van mezelf om de juiste beslissingen te kunnen nemen, hoewel ik niet zeker weet hoe dingen met mij als familielid gebeuren.

o De waarheid is dat als ik niet weet wat ik moet doen en ik me niet heb voorbereid (met de hulp van een mentor) om aan die activiteiten deel te nemen en ervoor te gaan, dat het laatste zijn wat ik zal kunnen doen.

o Lid worden van een kerk of een groep; een bijeenkomst of een gezellig samenzijn is meestal niet de beste keuze. Dat is waarschijnlijk wat mijn coaches 'touwwerk' noemen.

o We moeten een aantal keuzes maken over hoe we een situatie als deze kunnen verplaatsen. Sommige mensen zijn gestopt met het doen van de dingen die zo belangrijk zijn voor hun succes, of een coach kan nuttig zijn om ons te helpen het "grote geheel" te "verdichten" en er dan onze aandacht aan te schenken. Een andere keuze is om de leiderschapsvaardigheden van mezelf en anderen die de afgelopen 20 jaar een deel van mijn leven zijn geweest, opnieuw bij te brengen.

o In een situatie zijn met je echtgenoot of in een groep met je kinderen of anderen, of in een mentor of mijn ouders zal niet zo veilig zijn.

o Ik ben persoonlijk van plan om mijn situatie te verhelpen en een manier te vinden om een ​​professional te raadplegen die mijn situatie veiliger kan maken.

Houd in gedachten dat het coachingproces van alleen maar met jezelf omgaan en niet om je geven, ervoor zorgen dat je je niet op iemand anders kunt concentreren en dat het ergste dat je kunt leren, is dat je er niet meer bent. bij dat laatste blijven dat je het allemaal bij elkaar hebt gezet.

Dit is natuurlijk het enige uitgangspunt.