Relatiecoaching Ede: de weg naar een gelukkige relatie

}

Relatiechoaching Ede

Een gelukkige relatie is de hoeksteen van een succesvol leven. Daarom kan het investeren van tijd en energie in het onderhouden van een gezonde en gelukkige relatie een enorme impact hebben op je algehele levenskwaliteit. Gelukkig vereist het onderhouden van een gelukkige relatie geen speciale vaardigheden of vreemde rituelen. In wezen gaat het er gewoon om dat we ons bewust zijn van onze eigen onvervulde behoeften en emoties, dat we weten hoe we moeten luisteren naar wat onze partner te zeggen heeft, en dat we ervoor zorgen dat beide partijen het eens zijn over wat ze willen met hun partnerschap. Als je klaar bent om je relatie een nieuwe kans te geven en je wilt wat hulp onderweg, dan zijn hier enkele tips voor relatiecoaching Ede die je zullen helpen om weer op het juiste spoor te komen:

Stel grenzen

Wees voorzichtig met het opbouwen van verwachtingen en grenzen in je relatie voordat je er echt klaar voor bent. Als je al lange tijd samen bent en al wat grenzen hebt vastgesteld, kan het een beetje moeilijker zijn om dit proces in een nieuwe relatie door te voeren. Als je bijvoorbeeld een partner had die extreem jaloers was, kan het moeilijk zijn om erop te vertrouwen dat je partner je grenzen zal respecteren. Aan de andere kant van het spectrum, als je in een gloednieuwe relatie zit, kun je het gevoel hebben dat je een blanco lei hebt en geen grenzen. Dit kan leiden tot overmatige betrokkenheid en grenzen die niet op hun plaats zijn. Probeer je mentaliteit te veranderen en erken dat je partner misschien hetzelfde voelt als jij, maar misschien nog niet de middelen of de ervaring heeft om zich goed uit te drukken. Als je in staat bent om je mentaliteit voorzichtig te veranderen en dit proces met een meer open en ontvankelijke geest te benaderen, kun je ontdekken dat een gebrek aan grenzen toch niet zo'n groot probleem is.

Denk na over wat u van uw relatie verlangt. Zijn er bepaalde dingen die u graag wilt dat uw partner doet of is, maar waar u nog niet helemaal klaar voor bent? Misschien wilt u dat uw partner meer geduld met u heeft of meer openstaat voor uw gevoelens. Zijn er onvervulde behoeften die kunnen bijdragen aan je verlangen om je kwetsbaarder op te stellen?

Vat kritiek niet persoonlijk op.

Als mensen zijn we van nature geneigd om dingen die onze partner zegt persoonlijk op te vatten. Dat is logisch, want we zijn een product van onze eigen ervaringen en het kan verleidelijk zijn om je partner de schuld te geven van dingen waar je zelf schuld aan hebt. Dit is een veel voorkomende en begrijpelijke menselijke neiging.

U moet echter in gedachten houden dat uw partner waarschijnlijk niet probeert u te kwetsen. Kritiek is over het algemeen constructief bedoeld en bedoeld om jou als persoon te helpen verbeteren. Zie kritiek als een les en gebruik het om jezelf te verbeteren. Als je partner probeert zijn vaardigheden te verbeteren, is dat geen reflectie op jou; het is een reflectie op de persoon die hij/zij probeert te worden.

Communiceer je gevoelens

Veel mensen vermijden om met hun partner over hun gevoelens te praten omdat ze bang zijn voor wat hun partner zou kunnen zeggen of omdat ze bang zijn voor hoe ze zich zullen voelen als ze bepaalde gevoelens aan hun partner kenbaar maken. Probeer je vertrouwd te maken met het communiceren van je gevoelens met je partner.

Begin met jezelf eraan te herinneren dat je boos of verdrietig mag zijn, zelfs als je partner niet in de juiste stemming is om het te horen. Misschien ben je zelf wel in de stemming om boos of verdrietig te zijn. Vaak zijn we niet in de juiste stemming om onze gevoelens te uiten als we midden in een ruzie zitten of zelf heftige emoties voelen. Als dit het geval is, neem dan de tijd om je later te uiten.